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DEPUTY GENERAL MANAGER
CORPORATION FINANCE DEPARTMENT
DIVISION OF CORPORATE RESTRUCTURING

SEBI/HO/CFD/DCR2/0W/2 834072018
October 09, 2018
Shri Praveen Kumar Arora
H-334, Ground Floor,
New Rajinder Nagar,
New Delhi - 110060

Dear Sir,

Sub: Request for informal guidance under the SEBI (Informal Guidance)
Scheme, 2003 {Scheme} in the matter of M/s. Shreevatsaa Finance
and Leasing Limited {Target Company: under SEBI (Substantial
Acquisition of Shares and Takeovers) Regulations, 2011 {Takeover
Regulations} and SEBI (Prohibition of Insider Trading) Regulations,
2015 {PIT Regulations!.

1. This has reference to your letter dated August 01, 2018 (received on
August 03, 2018) on the captioned subject.

2. You have, inter alia, represented as follows-

a. You are a shareholder and promoter group entity of the target company
and holding 65,25,700 shares constituting 64.61% of paid up equity
share capital of the target company.

b. The Promoters’ share in the target company’s shareholding is 75.00%
and consists of two entities i.e. yourself and Agarni Leasing and
Finance Pvt. Ltd.

c. You are proposing to acquire 10.39% shareholding of the Target
Company from the Promoter namely, Agarni Leasing and Finance Pvt.
Ltd.

d. The entire shareholding of Agarni Leasing and Finance Pvt. Ltd., is
held by your brother and sister in law i.e. Mr. Som Arora (your brother)
and Mrs. Vrsha Arora (Sister in law of Praveen Kumar Arora and wife

of Mr. Som Arora). V
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e. Pursuant to the transaction, your shareholding will increase from the
existing 65,25,700 shares {64.61%) to 75,75,000 shares (75%) in the
target company. However, there will not be any change in the aggregate
shareholding of the promoter group and in control and management
of the target company on account of inter se transfers amongst
promoter group entities.

f. The transferor and transferee stand as qualifying persons as envisaged
under Regulation 10(1) (a) (ii) of Takeover Regulations and thereby
entitled to avail the benefit of General Exemption in terms of
Regulation 10 of Takeover Regulations.

3. In view of the above, you have sought informal guidance from SEBI on the
following issues:

a) Considering that the applicant Mr Praveen Kumar Arora and the
transferor entity have been promoters of the target company for a
period of more than three years, whether the proposed acquisition
between the applicant and the transferor would be exempt from the
open offer obligations as envisaged under Regulation 10(1)(a)(ii) of the
SEBI (Substantial Acquisition of Shares and Takeovers) Regulations,
20117

b) Whether an off market inter-se transfer of shares between the
promoters of the company as enumerated above in the case of ‘M/s.
Shreevatsaa Finance and Leasing Limited’ would come under the
exemption of Regulation (4)(1)(i} of the SEBI(Prohibition of Insider
Trading) Regulations, 2015 or are we mandated to furnish a trading
plan as stated in provisions of Regulation 5 of the said regulations?

4. We have considered the submissions made by you in your letter under
reference and without necessarily agreeing with your analysis, our view is
as under:

With respect to query at 3(a) above:-
a. Regulation 10(1){a)(ii) of the SAST Regulations read as under:

General Exemption:

10.(1) The following acquisitions shall be exempt from the obligation
to make an open offer under regulation 3 and regulation 4 subject to
fulfillment of the conditions stipulated therefor —
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(a) acquisition pursuant to inter se transfer of shares amongst

qualifying persons being—

(i}......
(ii) persons named as promoters in the shareholding pattern filed by

the target company in terms of the listing agreement or these
regulations for not less than three years prior to the proposed
acquisition;

clause,— _

(i) If the shares of the target company are frequently traded, the
acquisition price per share shall not be higher by more than twenty-
five per cent of the volume-weighted average market price for a period
of sixty trading days preceding the date of issuance of notice for the
proposed inter se transfer under sub-regulation (5}, as traded on the
stock exchange where the maximum volume of trading in the shares
of the target company are recorded during such period, and if the
shares of the target company are infrequently traded, the acquisition
price shall not be higher by more than twenty-five percent of the price
determined in terms of clause (e} of sub-regulation (2) of

regulation 8; and

(ii) the transferor and the transferee shall have complied with
applicable disclosure requirements set out in Chapter V.

b. Thus, in terms of Regulation 10(1)(a)(ii) of SAST Regulations, the
acquisition pursuant to an inter se transfer of shares amongst
persoris named as promoters in the shareholding pattern filed by
the target company in terms of the listing agreement for not less
than three years prior to the proposed acquisition would be exempt
from making an open offer under Regulation 3 and 4 of the SAST
Regulations.

c. Upon perusal of the facts of the case, the proposed acquisition
appears to be pursuant to inter-se transfer of shares among the
existing promoters. Further, as submitted by you, the promoters of
the target company i.e. you and the transferor entity have been
enlisted in the Promoter Category in the target company’s
shareholding pattern for a period of more than 3 years.

d. Inview of the above, the exemption from open offer obligations under

Regulation 3 as contained under regulation 10(1)(a)(ii) of the
Takeover Regulations would extend to the proposed transfer of
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shares subject to the compliance of the conditions as stipulated
under regulation 10 of Takeover Regulations.

With respect to query at 3(b) above:-
e. Regulation 4(1) of the PIT Regulations reads as under:

Trading when in possession of unpublished price sensitive

information. -

4.(1) No insider shall trade in securities that are listed or proposed to

be listed on a stock exchange when in possession of unpublished

price sensitive information.

Provided that the insider may prove his innocence by demonstrating

the circumstances including the following —

(i) The transaction is an off-market inter se transfer between
promoters who were in possession of the same unpublished price
sensitive information without being in breach of regulation 3 and
both the parties had made a conscious and informed trade
decision;

(ii} In the case of non-individual insiders: -

(a) The individuals who were in possession of such unpublished
price sensitive information were different from the individuals
taking trading decisions and such decision-making
individuals were not in possession of such unpublished price
sensitive information when they took the decision to trade; and

(b) Appropriate and adequate arrangements were in place to
ensure that these regulations are not violated and no
unpublished price sensitive information was communicated by
the individuals possessing the information to the individuals
taking trading decisions and there is no evidence of such
arrangements having been breached;

{iii) The trades were pursuant to a trading plan set up in accordance
with regulation 5.

f. With respect to the guidance sought under the PIT Regulations, it
may be noted that Regulation 4(1} of the PIT Regulations prohibits
an insider to trade in securities that are listed or proposed to be
listed on a stock exchange when in possession of the UPSI. However,
the provisos to the said regulation provide the insider an opportunity
to prove his innocence by demonstrating the existence of certain
circumstances at the time of execution of the said transactions. As
per proviso (i) to Regulation 4(1} of the PIT Regulations, one such
circumstance is when the transaction is an off-market inter se
transfer between ‘promoters’ who were in possession of the same
UPSI and that both the parties had made a conscious and informed
trade decision. The said proviso is not an exemption from complying
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with the provisions of Regulation 4 of the PIT Regulations but can
only be used as a defense in case an insider is charged for violating
Regulation 4(1) of the PIT Regulations, 2015.

g. Further, Regulation 5 of the PIT Regulations states about ‘trading
plans’ and the provisions related thereto. The said provision only
provides for an option to the insiders to formulate a trading plan as
the said persons are presumed to be perpetually in possession of
UPSL. If an insider opts to have a trading plan as per the regulation,
then it may act as a circumstance to prove an insider innocent for
the trades executed in terms of the proviso (iii) to Regulation 4(1) of
the PIT Regulations.

5. Further, vide your aforesaid letter, you have requested for confidentiality
in respect of your application. Accordingly, it has been decided that the
no-action letter issued to you in this matter will not be made public for a
period of 90 days from the date of issuance of this letter.

6. The above position is based on the information furnished in your letter
under reference. Different facts or conditions might lead to a different
result. Further, this letter does not express a decision of the Board on the
questions referred.

7. You may also note that the above views are expressed only with respect to
the clarification sought in your letter under reference with respect to
Securities and Exchange Board of India {Substantial Acquisition of Shares
and Takeovers) Regulations, 2011 and Securities and Exchange Board of
India (Prohibition of Insider Trading) Regulations, 2015 do not affect the
applicability of any other law or requirements of any other SEBI
Regulations, Guidelines and Circulars administered by SEBI or of the laws
administered by any other authority.

Yours faithfully,

Narendra Rawat



